8 יחידות דיור 

סטודיו מתווה - מבנה - בית משותף,

סטיו 2006

ארכ' רן גרוס

כתובת: שכונת ניות , ירושלים

 

הפרוייקט נמצא בסוף שכונת ניות בירושלים, בין המוזיאון ישראל שנמצא על גבעה, לבין מנזר המצלבה שהוא בעמק.

לאחר זיהוי המערכת השבילים המובילים מהעמק אל הכניסה האחורית של המוזיאון מגלים נקודת מפגש.

שביל חדש לאולכי רגל מקשר בין הנקודת מפגש לבין השכונה עצמה.  

 

פרוגרמת  : 8 יחידות דיור לזוגות צעירים שעובדים מחוץ לירושלים, עם מרכז ספורט שייך לכל הדיירים של השכונה.   

 

רעיון הפרוייקט : 

-1 לפתוח את שכונת ניות אל העמק

-2 להפסיק ולמנוע את החזרתיות של השיקונים

                 

שימוש במודול מסויים נקח מהמודול הקיים של השיקונים. שיכפול של המודול הזה לגובה ולרוחב נתן את צורניות הפרוייקט.

 

ההדרגתיות של הפרוייקט מבטא את הדיאלוג עם השכונה שיורד אל הנקודת מפגש כסוף. כל היחידות דיור פונות אל הנקודה הזאת וזה מודגש על ידי מיקום הכניסה.  הקירות שפונים אל השכונה אטומים לגמרי כמו הקירות הצפוניים או הדרומיים של השיקונים.

הביניין הציבורי, המרכז ספורט הוא היחיד שהכניסה פונה אל ניות כי הוא התווך.

 

המערכת של הפרוייקט מאפשרת לפתח את ניות אל היער, אל העמק וכמובן נותנת אופי שונה לשיקונים.

מיפוי

מיפוי

מוזיאון ישראל חזית מזרחית

מוזיאון ישראל חזית מזרחית

אקסונומטריה

אקסונומטריה

חתך

חתך

חזית דרומית

חזית דרומית

מודל

מודל

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram

©  by LAETITIA COHEN ARCHITECT